• 1400/05/24 - 15:01
  • - تعداد بازدید: 61
  • - تعداد بازدیدکننده: 61
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی:

برنامه دقیقی برای بازگشایی دانشگاه در سال جدید تحصیلی تدوین می شود

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی روز شنبه در جلسه هماهنگی برای برنامه ریزی جهت بازگشایی دانشگاه در ترم آینده گفت: کمیته ای با همکاری معاونان آموزشی، دانشجویی، توسعه مدیریت و درمان دانشگاه و مشارکت تشکل های دانشجویی تشکیل شود، تا برنامه دقیقی را برای بازگشایی دانشگاه در سال جدید تحصیلی تدوین کند

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی روز شنبه در جلسه هماهنگی برای برنامه ریزی جهت بازگشایی دانشگاه در ترم آینده گفت: کمیته ای با همکاری معاونان آموزشی، دانشجویی، توسعه مدیریت و درمان دانشگاه و مشارکت تشکل های دانشجویی تشکیل شود، تا برنامه دقیقی را برای بازگشایی دانشگاه در سال جدید تحصیلی تدوین کند.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر حمیدرضا خانکه طی سخنانی در این نشست که با حضور معاونان آموزشی، دانشجویی و توسعه مدیریت دانشگاه، مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه، مدیران دانشجویی، آموزشی و فرهنگی و نمایندگان سه تشکل شورای صنفی دانشجویان، بسیج دانشجویی و مجمع دانشجویان مستقل برگزار شد، افزود: این کمیته با مشارکت تشکل های دانشجویان، برنامه بازگشایی دانشگاه در مهرماه را تا 15 شهریورماه آماده کند.


    وی در ابتدای این نشست، با ارائه گزارش کوتاهی از وضعیت شیوع کرونا در کشور که منجر به قرنطینه و اعمال محدودیت هایی در سطح شهرها شده است، روند واکسیناسیون در جامعه و برنامه آن طی دو سه ماه آینده را خوب توصیف کرد و افزود: در کنار برنامه واکسیناسیون عمومی، ما هم سعی کردیم که دانشجویان را تحت پوشش قرار بدهیم و حرکت خوبی توسط معاونت های دانشجویی، آموزشی و درمان، با مشارکت شورای صنفی دانشجویان شروع شد و از بابت همه تلاش ها تشکر می کنم، و روند پیگیری برای واکسیناسیون دانشجویان را ادامه می دهیم تا با تمهیداتی که دیده شده و مکاتباتی که با دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور انجام شده، دانشجویان در مراجعه به دانشگاه های مرکز استان خود، بتوانند واکسن دریافت کنند.


   رئیس دانشگاه اظهار داشت: در کنار این فعالیت ها، باید به برگزاری ترم جدید فکر کنیم، و نظر وزارت بهداشت این است که کلاس های دانشجویان بصورت تلفیقی (مجازی و حضوری) برگزار شود، بطوری که کلاس های تئوری بشکل مجازی، و واحدهای عملی و کارورزی ها با حضور دانشجویان اجرا شود و با توجه به اینکه شرایط شیوع بیماری در مهر و آبان مشخص نیست، باید ما خودمان را برای هر شرایطی آماده کنیم.


   وی افزود: برنامه اصلی، می تواند اینگونه باشد که کلاس های دانشجویان ورودی جدید، مجازی برگزار شود، کلاس های دانشجویان تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) حتی الامکان حضوری باشد و واحدهای عملی و کارورزی ها حضوری برگزار شوند و برای حضور دانشجویان در این دوره ها، خوابگاه ها نیز آماده پذیرش دانشجویان را داشته باشند.


    دکتر خانکه با اشاره به برنامه بازگشایی دانشگاه های کشور هند، گفت: ما نیز به هرحال باید یک برنامه برای بازگشایی دانشگاه خودمان داشته باشیم، و کمیته تدوین این برنامه، از همین امروز شکل گرفته و شروع به فعالیت کند تا یک برنامه دقیق با توجه به شرایط و امکانات تدوین شود.


*****


   حجت الاسلام والمسلمین محمد افشاری مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری سالار شهیدان و یاران باوفایشان، و دعا برای هموطنان و همه مردم دنیا که هرچه زودتر از بیماری کرونا رهایی پیدا کنند، گفت: امیدوارم زندگی همه به شکل عادی برگردد و آنچیزی که جزو آرزوهایمان شده و دیدن دانشجویان در محیط دانشگاه است، محقق گردد و در همین راستا، باید بتوانیم تبعات شیوع این بیماری را به حداقل برسانیم.


   وی افزود: در مورد بازگشایی دانشگاه، با اطلاعات مربوط به تعداد دانشجویانی که باید واحدهای عملی بگذرانند و ظرفیت خوابگاه ها و  همچنین، با توجه به تجربه ای که در نیم سال گذشته در برگزاری کلاس های عملی و دوره های کارورزی داشتیم، می توانیم با استفاده از امکانات فعلی، برنامه مشخصی را تدوین و اجرا کنیم.


*****


   دکتر حسن شاکری معاون فرهنگی – دانشجویی دانشگاه با عرض تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین و یاران ایشان، گفت: لازم است که برنامه خوبی برای بازگشایی دانشگاه و ترم جدید ، و حداقل، حضور دانشجویان را در کلاس های عملی و کارورزی ها داشته باشیم .


   وی افزود: البته بازگشایی در دوره کرونا انجام شده و هیچگاه آموزش دانشجویان تعطیل نشده، بلکه تدریس بشکل مجازی برای واحدهای تئوری از همان روزهای اولیه شیوع بیماری در کشور انجام شده است و در زمستان پارسال نیز تجربه خوب حضور دانشجویان در خوابگاه ها و شرکت در دوره های عملی و کارورزی ها را داشتیم که در آن زمان، دانشجویان را فقط در دو خوابگاه پذیرش کردیم، و با توجه به اینکه  ظرفیت محدود بود، اولویت را به دانشجویان سال آخر کارشناسی دادیم که بتوانند کلاس های عملی را شرکت کنند.


   دکتر شاکری ادامه داد: اما هم اکنون شرایط متفاوت است، گروهی از دانشجویان فارغ التحصیل شدند و تعداد  بیشتری را می توان در خوابگاه ها اسکان داد. پنج خوابگاه برای مهرماه آماده اقامت دانشجویان است، اما با توجه به رعایت فاصله اجتماعی، نمی توانیم از تمام ظرفیت پنج خوابگاه استفاده کنیم و لذا از گروه های آموزشی می خواهیم که برنامه ریزی کنند و پیشنهاد خودشان را ارائه بدهند تا برنامه اصلی را براساس امکانات و شرایط دانشجویان هر رشته تدوین کنیم.


   وی با اشاره به اینکه درخواست های مربوط به تغذیه و ایاب و ذهاب دانشجویان خوابگاهی را برای معاونت توسعه مدیریت ارسال کردیم، اظهار داشت: شرایط فعلی سبب شده که تمهیداتی نیز برای اقامت و پیشگیری از بیماری در خوابگاه ها داشته باشیم، همانطور که پارسال برای ورود روزانه دانشجویان به خوابگاه ها، غربالگری اولیه انجام می شد، امسال نیز مراقبت ها را خواهیم داشت، ضمن آنکه مواد ضدعفونی و لوازم بهداشتی در اختیار دانشجویان قرار می گیرد و با رعایت فاصله اجتماعی، در پیشگیری از بیماری تلاش می کنیم.


   دکتر شاکری همچنین با اشاره به برنامه معرفی دانشگاه که همه ساله برای دانشجویان سال اولی برگزار می شد، گفت: طی سال های گذشته هر موقع این برنامه را به تشکل های دانشجویی سپردیم، بسیار خوب اجرا کردند، امسال نیز از سه تشکل دانشجویان که در جلسه حضور دارند، می خواهم که این عزیزان با مدیریت فرهنگی دانشگاه همکاری داشته و نسبت به برنامه ریزی برای این بخش اقدام کنند.


*****


   دکتر محمدرضا خدایی معاون آموزشی دانشگاه نیز طی سخنانی، ایام محرم و سوگواری شهادت امام حسین (ع) را تسلیت گفت و شرایط فعلی شیوع بیماری در کشور را بسیار حساس خواند که برای پیشگیری از موج های بعدی و افزایش مبتلایان، بر مراقبت ها و خودداری از رفتارها و تصمیماتی که منجر به افزایش مبتلایان بشود، تاکید کرد.


   وی افزود: شواهد نشان می دهد که واکسن برای پیشگیری از بیماری و مرگ ناشی از بیماری، موثر است، اما مصونیت کامل نمی دهد، لذا باید این بیماری را جدی گرفته و سبب بدتر شدن وضعیت نشویم.


   معاون آموزشی در عین حال تصریح کرد: از طرفی می دانیم که کیفیت آموزش مجازی همانند آموزش حضوری نیست و سطح مهارت های بالینی پائین آمده است، ضمن آنکه ارتباطات اجتماعی دانشجویان ضعیف شده و فرهنگ کم تحرکی و کم توجهی به آموزش ها نیز در حال رواج است، اما از نظر عملیاتی و با توجه به شرایط کرونایی کشور، آموزش تلفیقی برای ترم آینده، همچنان پاسخگو خواهد بود.


   دکتر خدایی پیشنهاد داد که کلاس های سال اولی ها، بصورت مجازی برگزار شود و برای دانشجویان سال بالاتر، تلفیقی از کلاس های تئوری بصورت مجازی و کارورزی ها، حتی الامکان حضوری باشد و با برنامه ریزی و بصورت نوبتی، دوره های کارورزی در تهران برگزار شوند، چرا که تجربه خیلی موفقی از فعالیت دانشجویان در مراکز درمانی شهرستان ها نداشتیم.


   وی همچنین، استفاده بیشتر و منظم از نرم افزار ادوبی کانکت برای آموزش مجازی، و نظارت بیشتر بر چگونگی برگزاری کلاس های مجازی در ترم آینده را نیز مورد تاکید قرار داد.


*****


   در ادامه، دکتر مهرداد فرخی معاون توسعه مدیریت دانشگاه در سخنانی گفت: کرونا، فرصتی را برای ایجاد زیرساخت هایی در دانشگاه فراهم کرد و هم اکنون باید این زیرساخت ها را تقویت کنیم .


   وی افزود: معاونان آموزشی و دانشجویی می توانند نقشه ای از فعالیت ها برای ترم آینده را با جزئیات مربوط به آنها ، به معاونت توسعه مدیریت بدهند، تا همکاران این بخش بتوانند پشتیبانی لازم از این فعالیت ها را داشته باشند. قراردادهای تغذیه و ایاب و ذهاب دانشجویان برای ترم آینده در دست اجراست. در زمینه استفاده از خوابگاه ها نیز مشکلی وجود ندارد، اما اعضای شورای صنفی دانشجویان می توانند در صورت نیاز، با اینجانب تماس بگیرند و مشکلشان را در میان بگذارند.


*****


    دکتر سهیلا شهشهانی پور مدیر امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در سخنان کوتاهی ضمن مرور اقداماتی که برای واکسیناسیون دانشجویان انجام شده، گفت: از گروه های آموزشی نیز استعلام شده تا تعداد دانشجویان خود برای شرکت در دوره های کارورزی ترم آینده و تعداد دانشجویان نیازمند به خوابگاه را مشخص  کنند تا با اطلاعاتی که بدست می آید، بتوانیم برنامه ریزی بهتری داشته باشیم.


   وی با تاکید بر برگزاری ترم آینده بصورت تلفیقی (کلاس های مجازی و کارورزی های حضوری)، افزود: با توجه به اینکه ترم آینده، رو به فصل سرماست، برگزاری کلاس های در بسته که امکان باز کردن پنجره ها نیز وجود ندارد، اصلا به صلاح دانشجویان نیست و بیماری فقط یک نفر، می تواند سبب ابتلای تعداد زیادی از دانشجویان شود. بویژه که این بیماری، ساده نیست و عوارض آن تا مدت ها ماندگار بوده و فرد را کم توان و درگیر می کند.


*****


   یوسف رضایی مدیر اداره تعالی فرهنگی و فعالیت های فوق برنامه دانشگاه نیز به مشکلات دوره کرونا و عدم حضور دانشجویان در دانشگاه اشاره کرد و گفت که برنامه های فرهنگی تا حدود زیادی توانست به سلامت روان دانشجویان کمک کند.


   وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری تشکل های دانشجویی، مجددا برای ترم آینده، فعالیت های فوق برنامه دانشجویان افزایش یابد.


*****


   امیرمسعود عسگری دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه در سخنانی، با بیان مشکلات آموزش مجازی و مقایسه کیفیت آن نسبت به آموزش حضوری، خواستار بیشترین امکان حضور دانشجویان در دانشگاه شد، ضمن آنکه از مسئولان دانشگاه خواست تا برنامه معرفی دانشگاه برای دانشجویان سال اولی فقط در یک برنامه مجازی، خلاصه نشود.


   وی همچنین، واکسیناسیون متمرکز دانشجویان و غربالگری منظم و مستمر از دانشجویان و انجام آزمایش کرونا، از طریق امکانات دانشگاه را خواست که رئیس دانشگاه در مورد این موضوع، گفت: دانشگاه ما، معاونت بهداشتی ندارد و لذا سهمیه واکسن ندارد، و طی هفته های اخیر، در حال پیگیری واکسیناسیون دانشجویان از طریق دانشگاه های علوم پزشکی هستیم.


   دکتر خانکه در مورد تست کرونا نیز اظهار داشت: تجهیزات مربوط به این تست، خریداری شده تا در بیمارستان توانبخشی رفیده نصب شود، و با نصب آن، دانشجویان نیز می توانند از این امکانات استفاده کنند.


*****


   مبین شهیدی نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه نیز با اشاره به مشکلات آموزش مجازی و کیفیت پائین آن نسبت به آموزش حضوری، از مسئولان دانشگاه خواست تا با توجه به واکسیناسیون گسترده دانشجویان، امکان حضور حداکثری دانشجویان در دانشگاه و کلاس های درس فراهم شود.


   وی همچنین پیشنهاد داد که برنامه آغاز سال جدید تحصیلی برای سال اولی ها، حتی الامکان بصورت حضوری برگزار شود تا بهره لازم را از این برنامه برده و از نزدیک با محیط دانشگاه آشنا شوند.


 *****


    کسری میر نوبهار نماینده مجمع دانشجویان مستقل دانشگاه که از دیگر تشکل های دانشجویی است، بر حضور حداکثری دانشجویان تاکید کرد و پیشنهاد داد که بخشی از کلاس های ترم آخر دانشجویان کارشناسی نیز بصورت حضوری برگزار شود.


*****


    سپس، دکتر خانکه رئیس دانشگاه در پاسخ به درخواست نمایندگان تشکل های دانشجویی برای حضور حداکثری دانشجویان در ترم آینده، گفت: مسئولان دانشگاه نیز مشتاق حضور دانشجویان در دانشگاه هستند. طی 8 ، 9 ماه گذشته که مسئولیت دانشگاه را بعهده گرفتم، بازسازی فضای فیزیکی گروه های آموزشی، زمین فوتبال، سالن ورزشی، و خوابگاه ها انجام شد و خوابگاه جدید را بسختی از تصرف خارج کردیم و همه اعضای هیات رئیسه بین 300 تا 400 ساعت در ماه کار کردند تا دانشگاه برای حضور دانشجویان و فعالیت های آموزشی و پژوهشی آماده بشود.


   وی افزود: بسختی منابعی جذب کردیم تا امکانات دانشگاه را توسعه بدهیم، تجهیزات لازم برای خوابگاه جدید خریداری و آماده شد، برنامه داریم تا استخر سرپوشیده ای برای استفاده دانشجویان ایجاد کنیم و همه این کارها برای حضور دانشجویان و استفاده آنان از این امکانات است. معتقدیم که حضور دانشجویان در محیط دانشگاه، علاوه بر علم آموزی، به مهارت های اجتماعی و رشد و بالندگی آنان کمک می کند، اما شرایط شیوع ویروس در کشور بگونه ای است که به ناچار باید از آن تبعیت کنیم.


   دکتر خانکه تصریح کرد: شخصا به عنوان رئیس دانشگاه، تمایل به بازگشایی صددرصدی و حضور حداکثری دانشجویان در دانشگاه دارم، چرا که دانشگاه بدون حضور دانشجویان، معنی ندارد، ولی واقعیت امر این است که آیا امکان این موضوع وجود دارد؟، رفتار ویروس، پیچیده است و وضعیت شیوع آن در مهر و آبان را نمی دانیم، شواهد نشان می دهد که برغم واکسیناسیون، امکان ابتلا، بستری و خدای ناکرده مرگ و میر وجود دارد، شواهد از ابتلای جوانان در کشور حکایت دارد و گردش ویروس اتفاق می افتد که می تواند موتاسیون ایجاد کند، و ما باید از تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا تبعیت کنیم، ضمن آنکه به سناریوهای مختلف فکر می کنیم، بنابر این کمیته ای متشکل از معاونان دانشگاه با مشارکت تشکل های دانشجویی شکل بگیرد تا برنامه مدون و دقیقی برای بازگشایی دانشگاه در مهرماه تدوین شود.


   وی تاکید کرد که گروهی هم به آسیب شناسی آموزش مجازی بپردازد تا نقاط ضعف آن استخراج ، و نسبت به رفع آنها اقدام شود. ترم آینده قطعا باید بصورت تلفیقی (مجازی و حضوری) برگزار شود، ولی در این برنامه می توانیم پیش بینی میزان هر بخش و حضور دانشجویان براساس شرایط شیوع بیماری را  داشته باشیم، چرا که واکسن در عین حال که به پیشگیری از ابتلا و مرگ کمک می کند، اما مصونیت صددرصدی ایجاد نمی کند و همانطور که در گزارش های سازمان جهانی بهداشت منتشر شده است، و شواهد در کشور نیز نشان می دهد، باید فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و پروتکل های بهداشتی رعایت شود، چون موارد ابتلا در میان افرادی که دو دوز واکسن هم دریافت کردند، مشاهده شده است.


   وی با اشاره به عوارض این بیماری در خود، خانواده و همکاران دانشگاه، افزود: کرونا، بیماری پیچیده ای است و باید آن را جدی بگیریم و از خودمان مراقبت کنیم. بنابر این آنچه که هم اکنون باید انجام شود، تشکیل کمیته ای با حضور معاونان و نمایندگان تشکل های دانشجویی برای تهیه پروتکلی دقیق تا 15 شهریورماه، جهت بازگشایی دانشگاه است، ضمن آنکه بصورت موازی با آن، با تمام توان پیگیر واکسیناسیون دانشجویان هم هستیم، و برنامه ای که تدوین می شود، براساس بهترین و بدترین شرایط کرونایی در نظر گرفته شود تا به امید خدا، با حفظ ایمنی و سلامتی همه دانشجویان، به امور آموزشی و پژوهشی بپردازیم.



انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 29818
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: