• 1399/10/16 - 22:21
  • - تعداد بازدید: 60
  • - تعداد بازدیدکننده: 60
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

ستاد کرونا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تشکیل جلسه داد

ستاد کرونا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، روز دوشنبه به ریاست دکتر حمیدرضا خانکه (رئیس دانشگاه) و با حضور معاونان، مدیران پرستاری و توانبخشی دانشگاه، روسای دو بیمارستان روانپزشکی رازی و توانبخشی رفیده و دو کلینیک پزشکی – توانبخشی نظام مافی و اسماء، در سالن اجتماعات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد

ستاد کرونا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، روز دوشنبه به ریاست دکتر حمیدرضا خانکه (رئیس دانشگاه) و با حضور معاونان، مدیران پرستاری و توانبخشی دانشگاه، روسای دو بیمارستان روانپزشکی رازی و توانبخشی رفیده و دو کلینیک پزشکی – توانبخشی نظام مافی و اسماء، در سالن اجتماعات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر خانکه رئیس دانشگاه در ابتدای این نشست، ضمن عرض تسلیت ایام فاطمیه و سالگرد شهید سردار سلیمانی، شرح مختصری از وضعیت کرونا در کشور و تهران داد، و ضمن اعلام آخرین آمار مبتلایان و فوت شدگان، تاکید کرد که این وضعیت شکننده است و باید مراکز درمانی تابعه دانشگاه، آمادگی داشته و مراقبت های لازم از بیماران بستری در مراکز و ارائه خدمات لازم را با جدیت ادامه بدهند.


پروتکل های استاندارد خدمات روانپزشکی و توانبخشی برای بیماران بهبودیافته از کرونا، جهت استفاده در کشور تهیه می شود


   دکتر خانکه با اشاره به آمادگی دو بیمارستان روانپزشکی رازی و توانبخشی رفیده برای پذیرش بیماران پست کووید، گفت: ارائه خدمات روانپزشکی و توانبخشی به بیماران بهبودیافته از کرونا در دو بیمارستان و تهیه بسته های خدمتی از طریق تشکیل کمیته سلامت روان و فعالیت پنج گروه آموزشی روانپزشکی، روانشناسی بالینی، کودکان استثنایی، مشاوره و مددکاری اجتماعی در این کمیته، به مقامات وزارت بهداشت و مسئول پشتیبانی طرح شهید سلیمانی (دکتر کولیوند) اعلام شده است.


   وی افزود: ضمن آنکه در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی و در نشست با دکتر زالی مسئول ستاد ملی مبارزه با کرونا تهران نیز فعالیت دانشگاه در حوزه های سلامت روان، اجتماعی و توانبخشی اعلام شد که مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.


   رئیس دانشگاه، با توجه به وجود امکانات و پتانسیل علمی لازم برای این خدمات، گفت: آنچه که نیاز بخش های پست کووید در دو بیمارستان دانشگاه است، پروتکل های استاندارد خدمات روانپزشکی و توانبخشی خاص بیماران بهبودیافته از کرونا و جهت کاهش عوارض این بیماری است که باید توسط متخصصان دانشگاه تهیه و اجرا شود.


   وی درمورد آگاه سازی مسئولان بیمارستان های جنرال برای معرفی بیماران بهبودیافته از کرونا که از این بیمارستان ها ترخیص می شوند، اظهارداشت: معاونت درمان دانشگاه، ارائه " کد پیگیری خدمات توانبخشی " به بیماران ترخیصی از بیمارستان ها را از بخش درمان وزارت بهداشت پیگیری کند.


قول مساعد معاون درمان وزارت بهداشت برای اختصاص چند دستگاه تصویربرداری و امورآزمایشگاهی برای مراکز درمانی دانشگاه


   دکتر خانکه همچنین از قول مساعد معاون درمان وزارت بهداشت برای اختصاص چند دستگاه سی تی اسکن، رادیولوژی و آزمایشگاهی برای مراکز درمانی تابعه دانشگاه خبر داد و گفت: برای جلوگیری از نقل و انتقال بیماران از مراکز تابعه برای انجام امور تصویربرداری و آزمایشگاهی، مقرر شد تا این تجهیزات از کمک های وزارت بهداشت در ارتباط با کرونا، برای مراکز درمانی دانشگاه علوم بهزیستی تامین شود.


احکام جدید برای همه کارکنان صادر شده است


   رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش، از صدور احکام جدید همه همکاران خبر داد و گفت: هر چند که در این مقطع زمانی، صدور احکام جدید و افزایش پرداخت ها از این بابت، فشار مضاعفی را بر اعتبارات دانشگاه وارد می کرد، اما برای رفاه حال کارکنان، تصمیم به صدور احکام گرفته شد.


تمام وقتی و ارتقای گروه و پایه اعضای هیات علمی بستگی به حضور آنان در مراکز درمانی و میزان مشارکت مستقیم در امور بیماران دارد


   دکتر خانکه همچنین با توجه به لزوم حضور اعضای هیات علمی در بیمارستان ها و کلینیک های وابسته به دانشگاه و ضرورت نظارت گروه های آموزشی بر حسن انجام کار کارشناسان و دانشجویان در بالین بیماران، افزود: برای بهره مندی بیشتر از توان علمی و تخصصی هیات علمی در مراکز درمانی، مقرر شده تا این موضوع در تمام وقتی و ارتقای گروه و پایه هیات علمی لحاظ  شود.


   *****


منابع مالی دریافت شده از وزارت بهداشت (حق کرونا)، فقط میان همکاران در مراکز درمانی توزیع می شود


    در ادامه، دکتر مهرداد فرخی معاون توسعه مدیریت دانشگاه، از دریافت منابع مالی از وزارت بهداشت برای کادر درمانی در مراکز تابعه دانشگاه خبر داد و گفت: این منابع با هماهنگی معاونت درمان دانشگاه و براساس ضرایب مراکز، فقط میان همکاران در دو بیمارستان و دو کلینیک وابسته به دانشگاه توزیع می شود.


*****


کمیته آموزش کرونا دانشگاه برای برنامه ریزی و هماهنگی جهت آموزش مباحث مربوط به کرونا، به گروه های مختلف تشکیل شد


    دکتر محمدرضا خدایی معاون آموزشی دانشگاه در رابطه با اقدامات آموزشی مربوط به کرونا گفت: کمیته آموزش کرونا تشکیل شد و گروه هایی که در ارتباط مستقیم با سلامت جسمی و روانی هستند، در این کمیته نسبت به برنامه ریزی و هماهنگی جهت برگزاری نشست های مجازی آموزشی و تولید محتواهای آموزشی، اقدام می کنند.


   وی افزود: گروه های هدف در این برنامه های آموزشی، کادر درمانی، دانشجویان، اساتید و خانواده ها می باشند.


   دکتر خدایی، ادامه داد: برای توانبخشی از راه دور و پزشکی از راه دور، نرم افزار صباتوان استفاده می شود و اگر امکان اضافه کردن حداقل یک نفر دیگر به مشترکان هر ارتباط (درمانگر، درمانپذیر) وجود داشته باشد، مناسب تر خواهد بود و درصورت امکان، ارتباط از طریق نرم افزارهای پیشرفته تر برای برقراری ارتباطی با کیفیت تر و سریعتر فراهم شود.


*****


گزارش عملکرد بخش های مختلف دانشگاه در ارتباط با کرونا، به اعضای ستاد ارائه شد


   دکتر امین اجلی مدیر امور پرستاری دانشگاه، در بخشی از این نشست به ارائه گزارش عملکرد بخش های مختلف دانشگاه در ارتباط با کرونا پرداخت.


   وی در بخش اقدامات انجام شده، به تهیه پروتکل برای پرسنل بهبود یافته از کرونا جهت بازگشت به محل کار نیز اشاره کرد.


   دکتر اجلی ضمن بیان اقداماتی که در بیمارستان های رفیده و رازی برای راه اندازی بخش های پست کووید شده است، فهرستی از تجهیزات مورد نیاز را ارائه داد و پروتکل های تهیه شده در ارتباط با کرونا را نیز اعلام کرد.


   مقرر شد تا با همکاری بخش پرستاری دانشگاه، روش مناسبی برای کنترل وضعیت جسمانی مراجعان به دانشگاه در ارتباط با کووید، و کسب اطلاعات روزانه از آنان و سپس بررسی اطلاعات بصورت هدفمند و تخصصی پیگیری شود.


*****



بخش پست کووید بیمارستان روانپزشکی رازی آماده پذیرش بیماران بهبودیافته از کرونا و نیازمندان دریافت خدمات سلامت روان است


   دکتر رضا دانشمند رئیس بیمارستان روانپزشکی رازی، طی سخنانی ضمن اعلام آمادگی بخش پست کووید این بیمارستان برای پذیرش بیماران بهبودیافته از کرونا و نیازمندان دریافت خدمات سلامت روان، آگاهی بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی برای ارجاع بیماران ترخیصی به بخش های پست کووید بیمارستان های رازی و رفیده را ضروری دانست.


   وی همچنین در ارتباط با نرم افزار بکارگرفته شده برای ارائه خدمات از راه دور و آنلاین ، لزوم توسعه امکانات این نرم افزار و یا استفاده از نرم افزار پیشرفته تری در این خصوص را مورد تاکید قرار داد.


   دکتر دانشمند، به تجهیزات مورد نیاز این بخش و بخش پست کووید نیز اشاره کرد که از سوی رئیس دانشگاه مورد موافقت و پیگیری برای تامین آنها قرار گرفت.


*****



   آمادگی بخشی از تخت های بیمارستان توانبخشی رفیده برای ارائه انواع خدمات توانبخشی به بیماران بهبودیافته از کرونا اعلام شد


    در ادامه این نشست، دکتر فریدون لایقی رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده، پذیرش بیماران بهبودیافته از کرونا جهت دریافت خدمات توانبخشی برای کاهش عوارض جسمی کرونا را تجربه جدیدی برای متخصصان این حوزه ذکر کرده و افزود: خوشبختانه با استفاده از روش های توانبخشی، وضعیت داخلی و آزمایشگاهی بیمارانی که سابقه بستری در بخش های مراقبت ویژه را داشتند و از عوارض بیماری کرونا رنج می بردند، بهبود یافت و به حد نرمال رسید.


   وی افزود: متاسفانه در ایران، آمار دقیقی نداریم که چند درصد بیماران کرونایی، دچار مشکلات و عوارض بعد از کرونا شده اند، اما باید همه مردم بدانند که می توانند با خدمات توانبخشی، عوارض بیماری کرونا روی اندام ها و ستون فقرات را کاهش بدهند.


   *****



  امکانات برای ارائه خدمات " توانبخشی از راه دور " در کلینیک های نظام مافی و اسماء، تکمیل می شود


    دکتر موسویان رئیس کلینیک پزشکی – توانبخشی نظام مافی در این جلسه، تداوم ارائه خدمات پزشکی، مشاوره ها و خدمات توانبخشی در این کلینیک را بیان داشت و امکانات مورد نیاز کلینیک نظام مافی برای ارائه خدمات " توانبخشی از راه دور" را ذکر کرد.


   دکتر مطلبی رئیس کلینیک پزشکی – توانبخشی اسماء نیز طی سخنان کوتاهی، امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای توسعه خدمات " توانبخشی از راه دور " را مورد تاکید قرار داد.


   *****



 آگاه سازی جامعه نسبت به نقش خدمات توانبخشی و سلامت روان در کاهش عوارض بیماری کرونا، لازم است


   معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در سخنانی، ضمن تاکید برآمادگی بخش های پست کووید در بیمارستان های رازی و رفیده ، گفت: برای آگاه سازی مسئولان بیمارستان های جنرال، مکاتبات در این خصوص با معاونان درمان دانشگاه های شهید بهشتی، ایران و تهران انجام شده تا فهرستی از بیماران ترخیص شده از بخش های درمانی کرونا، بویژه بیمارانی که در بخش های مراقبت ویژه ICU  بستری بودند، برای ما ارسال کنند تا در تماس با این افراد، بتوان آنان را نسبت به امکانات دو بیمارستان رازی و رفیده جهت کاهش عوارض جسمی و روانی برجای مانده از بیماری کرونا، آگاه کنیم.


   دکتر بیژن خراسانی پیشنهاد داد که می توان با فعالیت های مشترک رسانه ای بویژه از طریق صدا و سیما، اطلاع رسانی عمومی در این خصوص داشت.


   وی، بر وجود پروتکل های استاندارد برای ارائه خدمات به این نوع از بیماران ، تاکید کرد و افزود: امیدوارم معاونت آموزشی با بهره گیری از دانش تخصصی اعضای هیات علمی، به این مهم دست یابد.


   وی همچنین ارائه خدمات توانبخشی از راه دور و خدمات پزشکی از راه دور را در مراکز درمانی تابعه دانشگاه امکانپذیر دانست ولی در عین حال، بر تکمیل و رفع مشکلات نرم افزاری با همکاری بخش IT  تاکید کرد.


*****



مزایای نرم افزار موجود در پاسخگویی نیازهای ارتباط از راه دور درمانگران با رعایت مقررات بخش دولتی بیان شد


   دکتر فرهاد آزادی مدیر توانبخشی دانشگاه نیز در بخشی از این نشست، با توجه به نظرهای مختلف نسبت به نرم افزار بکار گرفته شده برای ارائه خدمات از راه دور، به مزایای سیستم موجود اشاره کرد و در عین حال، از مسئولان مراکز درمانی خواست تا درصورتی که نرم افزار پیشرفته ای جهت پاسخگویی  به نیازهای ارتباط از راه دور درمانگران با رعایت مقررات بخش دولتی سراغ دارند، حتما معرفی کنند تا نسبت به استفاده از آن اقدام شود.



 


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 29935
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: