• 1401/10/11 - 17:46
  • - تعداد بازدید: 88
  • - تعداد بازدیدکننده: 81
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی:

با تخصیص اعتبار از سوی وزارت بهداشت، می توانيم جایگاه توانبخشی را در سطح پیشگیری وارد کنیم

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (یکشنبه) در نشست مدیران گروه های آموزشی و روسای مراکز تحقیقاتی، با توجه به اهمیت و جایگاه خدمات توانبخشی در سطح پیشگیری، تاکید کرد: با تخصیص اعتبار از سوی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، می توانيم جایگاه توانبخشی را بازنگری، و در جهت ارتقای نظام سلامت گام برداریم


معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (یکشنبه) در نشست مدیران گروه های آموزشی و روسای مراکز تحقیقاتی، با توجه به اهمیت و جایگاه خدمات توانبخشی در سطح پیشگیری، تاکید کرد: با تخصیص اعتبار از سوی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، می توانيم جایگاه توانبخشی را بازنگری، و در جهت ارتقای نظام سلامت گام برداریم.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر مهرداد فرخی معاون دانشگاه در جلسه ماموریت های دانشگاه در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی، رشدی، جسمانی و روانی که با حضور سرپرست دانشگاه برگزار شد، افزود: تخصیص اعتبار از سوی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت با توجه به اهمیت توانبخشی و ورود خدمات توانبخشی، سلامت روان و سلامت اجتماعی به حوزه پیشگیری، موضوعی مهم محسوب می شود.


    وی اظهار داشت: در حال حاضر، ردیف اعتباری در  معاونت بهداشتی، برای خدمات توانبخشی در سطح پیشگیری نداریم و درصددیم که به دلیل اهمیت و جایگاه توانبخشی در سطح پیشگیری، با تخصیص ردیف بودجه، کارهای اثربخشی را انجام دهیم.


    دکتر فرخی با اشاره به اینکه خدمات توانبخشی، سلامت روانی و سلامت اجتماعی با ورود به سطح پیشگیری یا سطح اولیه مراقبت های بهداشتی، بسیار اثرگذار خواهند بود، گفت: توانمندی های دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در عرصه خدمات پیشگیرانه را جمع آوری و در قالب یک نامه به معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اعلام کردیم که چطور می‌توانیم خدمات توانبخشی را در سطح پیشگیری وارد کنیم.


    وی همچنین افزود: وزارت بهداشت در حال حاضر، یک سری برنامه های پیشگیرانه دارد، و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با توجه به رسالت و ماموریت های خود در بحث پیشگیری از معلولیت ها، سلامت روان و سلامت اجتماعی، می‌تواند خدمات خوبی را پیشنهاد بدهد تا به برنامه های کشور اضافه شود و به عنوان یک ناظر در کل دانشگاه های کشور، نقش آفرینی کند.


   رئیس دبیرخانه رصدخانه کووید 19 همچنین در ادامه، فعالیت این رصدخانه را در قالب رصدخانه سلامت اجتماعی، موضوعی ارزشمند و در راستای ماموریت های دانشگاه دانست.


   وی گفت: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در بحث تامین محتوا در قالب بلوک های آموزشی بهورزان و کارشناسان در بحث پیشگیری از معلولیت ها نیز می تواند مداخلات موثر داشته باشد، همچنین این دانشگاه با توجه به پتانسیلی که در حوزه های سلامت اجتماعی و سلامت روان دارد، می تواند دوشادوش دفاتر ذیربط در وزارت بهداشت، ایفای نقش کند.


   معاون دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در ادامه، سیاستگذاری در حوزه توانبخشی را از دیگر پتانسیل های این دانشگاه عنوان نمود و افزود: برخی از طرح های تحقیقاتی مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال و سایر مراکز تحقیقاتی دانشگاه که در سطح پیشگیری از بیماری ها و معلولیت ها اجرا شده، دستاوردهای خوبی داشته و  امیدواریم با حمایت معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و تخصیص ردیف اعتباری برای ارائه خدمات توانبخشی در سطح پیشگیری، شاهد نتایح خوبی در کشور باشیم.


******



مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه با مشارکت معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، طرح های خوبی اجرا کرده است


    در ادامه این نشست، دکتر فرین سلیمانی رئیس مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: در اجرای طرح‌های غربالگری و تشخیص اولیه اختلالات تکاملی و ...، عقب نیستیم، بلکه در سطح کشور با مشارکت معاونت بهداشتی وزارت بهداشت کارهای خوبی انجام داده ایم .


    وی افزود: در بحث غربالگری و تشخیص، با تعامل معاونت بهداشتی و اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، در تدوین طرح‌های گوناگون همکاری داشتیم و توانستیم از حمایت مالی وزارتخانه برخوردار شویم و می توانیم به عنوان آموزش دهنده، وارد این مباحث شویم.


   دکتر سلیمانی در ادامه، از ارائه خدمات و موفقیت در اجرای طرح هایی نظیر " غربالگری اختلالات تکاملی از تولد تا شش ماهگی " براساس پرسشنامه ASQ ، طرح " تشخیصی جهت مداخلات بهنگام پس از غربالگری در کشور " توسط تست تشخیصی Bayle در مراکز بهداشتی کشور و همچنین، طرح " مداخلات زودرس تغذیه ای در نوزادان بستری در واحدهای مراقبت‌های ویژه نوزادان " گفت و اجرای این طرح ها در کشور را از دستاوردهای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی عنوان نمود .


******



سرپرست دانشکده سلامت اجتماعی: می توانیم در سیاستگذاری و تدوین گایدلاین های حوزه توانبخشی وارد شویم 


    دکتر نصرتی نژاد سرپرست دانشکده سلامت اجتماعی نیز در سخنانی گفت: اگر وزارت بهداشت را یک سیستم در نظر بگیریم و ساختارها، فرایندها و خدمات را بررسی کنیم، می توانیم ترسیم کنیم که در کجا اثر بخش هستیم و در کجا باید مداخلات داشته باشیم ‌.


    وی با اشاره به پتانسیل دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: می توانیم در سیاستگذاری، تدوین گایدلاین های حوزه توانبخشی ورود کنیم و اگر رصد سلامت اجتماعی در  رصدخانه کووید ۱۹ را که  از دیگر  رسالت های دانشگاه است، دنبال کنیم، می توانیم در عرصه توانبخشی در سطح پیشگیری نیز مثمر ثمر واقع شویم.


    گفتنی است، مدیران گروه های آموزشی و روسای مراکز تحقیقاتی شرکت کننده در این نشست، پیشنهادهای خود در ارتباط با ماموریت های دانشگاه را مطرح کردند.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ – نعیمی پور


 






  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 29553
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: